De nieuwe totalitaire samenleving

De transformatie die ( volgens mij en vele anderen ) wordt uitgevoerd van a naar b, is van een
- samenleving met een vrij homogene, relatief goed opgeleide en welvarende maar verouderde bevolking met een soort van nepdemocratie en nepcultuur maar met een positief zelfimago met Verlichtingswaarden als vrijheid van meningsuiting enzovoort, naar een
- communistische maatschappij waarin iedereen arm is (omdat ze laag opgeleid zijn en alleen met hun handen geld kunnen verdienen) en gemakkelijk te controleren is, omdat ze gedemoraliseerd zijn, afgeleid en vergroeid met hun scherm en dus constant kunnen worden gemonitord door één propagandastroom. Omdat ze te bang, te cynisch en te passief geworden zijn om hun vrijheid van meningsuiting nog te verdedigen.

Dit is dus de fameuze 'wereldorde', het spelletje is altijd: eerst chaos creëren, om erna 'orde' uit te creëren: het Amerikaanse rijk kon pas opkomen na de chaos van Wereldoorlog 2 in Europa, enz..

Globale crisissen

De wereld wordt uiteraard globaal bestuurd, nationale politiek heeft nagenoeg geen betekenis. Na de 20e eeuw, waarbij Europa een soort van culturele kolonie was van het Amerikaanse Rijk, is het de bedoeling om de 21e eeuw de eeuw te maken waarin de andere continenten culturele kolonies worden van het Chinese rijk, waar volgens het door jezuïeten bedachte concept van communisme, niemand hoeft na te denken of initiatief te nemen omdat de centrale staatspartij die rol wel oveneemt, de bevolking wel even herschoolt als ze fout denken.


Vanaf het jaar 2000, na de bevolking jarenlang te verkleuterd hebben met Amerikaanse popcultuur en een hallucinante ongelijkheidskloof van een halve eeuw kapitalisme, wordt er dus een drievoudige crisis gecreëerd: sociologisch, financiëel en klimatologisch.


1-De sociologische transformatie

Het kan een schokkend of controversieel onderwerp zijn voor mensen die dat nog niet hebben opgemerkt maar zoals in de Sovjet-Unie is het een agenda om zoveel mogelijk identiteit uit te hollen als ras, cultuur, seksualiteit en geslacht (de zogenaamde majority-minority steden), om mensen zo nog gemakkelijker te controleren, door het dogma van de 'multiculturele samenleving', 'diversiteit' en nu ook 'genderdiversiteit'. Dit hoeft uiteraard helemaal geen probleem te zijn, maar het is belangrijk om daarin een manipulatieve agenda in te herkennen. Het beleid streeft niet naar echt harmonieus samenleven maar zaait verdeeldheid door zelfgecreëerde terreur-organisaties als Al Quaeda en Isis. Het is enkel een inversie van iets positief dat sowieso gaat gebeuren: dat mensen hun verschillen achter zich gaan laten, het zijn uiteindelijk toch maar matrix-programma's die ons weghouden van wie we werkelijk zijn .

2-De financiële transformatie

De helft van alle rijkdmom is al in handen van pakweg 5 mensen. Sinds de crisis in 2008 wordt de middenklasse uitgehold en de bevolking systematisch dieper in de armoede geduwd door stijgende huurprijzen, verschuiving van het economische zwaartepunt naar China, enz.. met de Corona-crisis als genadeslag.

3-De klimatologische transformatie

Een al dan niet bestaand klimaatprobleem wordt opgeklopt en misbruikt om een militante 'klimaatreligie' op te richten met bijhorende klimaatbijbel, zodat een hoop globale maatregelen worden verplicht die uiteindelijk helemaal het milieu niet ten goede komen maar nog meer macht centraliseren. Voorlopig is het nog louter theater met celebrities en oefening in kuddementaliteit en aanvaarden van een wereldregering.

Het idee van 'we zijn gelijk' wordt extremer doorgetrokken naar 'we zijn hetzelfde en we moeten zo snel mogelijk hetzelfde worden'. De feelgoodsaus van 'we zijn allemaal één' wordt steeds agressiever opgediend maar lijkt op het eerste zicht 'positief' en 'tolerant' . Het einddoel is een uniforme wereldstaat dus na globale problemen als een financiële crisis die om een (liefst digitale) wereldmunt vragen, een globale vluchtelingencrisis, een globale klimaatcrisis, nu dus ook een griezelig globaal virus, die allemaal een globale aanpak vragen, uiteraard verweven met het wereldwijde web dat met maar een handvol belangrijke spelers uiteraard maar een klein kijkgaatje biedt op wat er zich globaal afspeelt.

 

Een gevangenis-experiment

De bevolking die door staatspropganda al veel langer in voortdurende identiteitscrisis verkeert, zit voor onbepaalde duur opgesloten. Verplicht om zich te laven aan de propagandastroom en sociale media-chaos, is de gevangenisstaat voor de meesten nog niet zichtbaar. De hunkering naar sociaal contact wordt nu alleen nog maar toegelaten via het sociologisch experiment van sociale media. Vereenzamen of gegevens afgeven. Elke vorm van entertainment, Spotify, Facebook, Youtube, Netflix zijn ondertussen niet gewoon gratis diensten maar registreren elke keuze, voorkeur en impuls. Diensten als Facebook denken niet alleen lekker mee, ze maken ook de gedachte af, maken andere gedachten onmogelijk en geven voorstellen voor nieuwe gedachten, handig voor mensen voor wie hun telefoon toch al synoniem staat voor hun brein. Big data kan altijd maar beter meten en voorspellen hoe zo een psychologisch experiment uitdraait. Elke telefoon luistert af, elke site geeft informatie door aan sociale media en alleen de 'akkoord!, sieg heil'-knop bestaat nog. De gedachte dat dit weer een honderdste variatie is op dezelfde stunt van collectief trauma creëren, duikt natuurlijk niet op in de opties, of leiden naar een luguber lijkend complotland, dat nog meer angst inboezemt.


Heel Europa zit sowieso door staatsbevel al te sudderen in hun angst en wilt ondertussen echt wel eens zijn benen gaan strekken dus de pot wordt tot op een chaotisch kookpunt gebracht en de chaos in mensen hun hoofd wordt op tv uitgebeeld: bedelaars krijgen geen opvang meer, worden op straat verjaagd, opgeklopte rellen worden geserveerd als nieuwe dosis angstporno, zodat niemand zelfs naar buiten wil.
Vanaf de Europse schuldencrisis draait de hele economie op gebakken lucht-geld, dat wordt bijgeteld bij miljarden staatsschuld die toch nooit kan worden afbetaald. Armoede is al lang een enorm probleem en de grootste slachtoffers zijn zelfstandigen, maar er komt geld tevoorschijn om alles te compenseren. Het opgesloten zitten in een technologische rattenval is al lang ingeburgerd door series als Black Mirror, dus op de duur zijn mensen het ook weer wel gewend, om zich in hun lome lethargie wat bezig te houden met onzin en marathonsessies van naar een scherm gapen.

De bevolking heeft na zijn celstraf van onbepaalde duur genoeg van rellen te zien en is klaar om terug buiten te komen en als makke schaapjes de maatregelen te omarmen als de nieuwe herstellers van de orde. Het is onbewust al lang doorgedrongen dat alles wordt gevolgd en getraceerd dus nog te felle kritiek leveren lijkt toch ook niet zo een goed idee. Niemand vindt het daarna ook niet meer zo vreemd dat ze een tijdje wordt opgesloten voor bv corona een hoax noemen, een klik of reactie op een verkeerde site, een bezoek bij een vriend terwijl dat niet mocht, enz..

Censuur en afschaffing van privacy

Nadat iedereen in 2000 zat te zien naar mensen in een Big Brotherhuis, zijn nu de rollen omgedraaid. Na de smartphone komt er uiteindelijk het digitale smart-huis en de smartcar dat via Internet of Things ook met alles in verbinding staat en ook mensen kan opsluiten. Het Black Mirror-puntensysteem van sociaal krediet kan na eerst getest te zijn in China, vervolgens ook in Europa worden ingevoerd. Als automatische gezichtsherkenning met bijhorende internetgeschiedenis ingeburgerd is, als alle privacy en vrijheid weg is, is er geen manier om uit de problemen te blijven en volstaat het om rond te lopen, om lastig gevallen te worden. De relatiemarkt is bijna volledig gedigitaliseerd en in kaart gebracht, de trend dat iedereen geisoleerd achter zijn sherm zat was al veel langer bezig en nu mag buitenkomen officieel niet meer en wordt er ook beslist wie er met wie mag omgaan, wanneer en hoe. Dit is onderdeel van een agenda van eugenitica, bepalen wie zich met wie mag voortplanten.


Dat de helft van de wereldbevolking internet heeft en maar één site heeft om iets op te roepen naar zijn vrienden, maar één site om een filmpje te uploaden die constant censureren is ook al lang ingeburgerd, want het is het nieuwe model: in China hebben ze ook geen vrij internet meer, dus ook geen stem meer om aan de rest van de wereld waar we zogezegd mee in verbinding staan, te melden wat hun ervaring was van deze stunt. Europa loopt rond met dezelfde mondmaskers, made in china, zodat misschien elders hetzelfde ritueel nog eens overgedaan kan worden.

Het is vooral de oude bevolking die getroffen wordt, wat de overgang naar een nieuwe bevolking nog beter faciliteert. De verschillende gezondheidszorgsystemen zijn duidelijk problematisch niet op mekaar afgestemd en de Wereldgezondheids-organisatie komt eraan als redder in nood om de boel te hervormen met de enigste juiste informatie, miljarden vaccins en tests waarbij ook alleen maar een akoord-knop bestaat.
Het oude geld is tastbaar dus vies en besmettelijk en kan beter worden vervangen door een digitale wereldmunt die ineens ook de oude banken overbodig maakt. De wereldwijde economie gebaseerd op de dollar, dus op het Amerikaanse rijk, kan worden geimplodeerd om alles financieel te resetten.

Niets ligt al vast

Dit zijn plannen die klaarliggen en worden uitgevoerd, maar hoeft helemaal niet te gebeuren. Mensen bepalen zelf hun eigen script, bepalen hun eigen leven maar moeten leren durven NEE zeggen, als hen iets wordt opgedrongen waar ze op basis van hun eigen morele stem, niet mee akkoord zijn. Het Stockholm-syndroom van verliefd zijn op onze gijzelnemers moet worden doorbroken. Er is zoveel potentieel, nu een hoop extra mensen zijn wakkergeschud en voelen dat dit niet klopt. Een nieuwe, vrijere, tolerante samenleving met genoeg voor iedereen is duidelijk binnen handbereik maar het moet uit onszelf komen, door een volledig andere aanpak, niet door een figuur, een partij met een hoop nieuwe richtlijnen.

 

 

back