de Aeon of Horus

 

In de 16e eeuw huurde de familie Cecil John Dee in als 'occultist'. Hij bracht de Brunswick en Stuart-bloedlijn samen in een huwelijk vol rozenkruizers-symboliek. Het huwelijk zou een kind voortbrengen dat een nieuw tijdperk zou inluiden. De Dertigjarige Oorlog was gepland volgens een drievoudig concept van de geschiedenis: de Aeon van Isis (matriarchaat), gevolgd door de Aeon van Osiris (patriarchaat), gevolgd door de Aeon van Horus (het tijdperk van het kind).

Aleister Crowley werd door de Cecils uitgekozen om een occultist/​​provocateur te worden die de rol zou spelen van profeet van de Aeon van Horus, die zogenaamd begon in 1904, en de komende 2000 jaar zou duren. Volgens hun eigen mythologie had Crowley een openbaring na het zien van een stele in het Boulaq-museum in Egypte, stele nr 666, later de Stele of Revealing genoemd. Die stele is te zien in Crowley's eigen Tarot-stapel, het Toth-kaartspel, kaart 20 Aeon.

Waar de kaart in de vorige eon het de Judgement-kaart voorstelde, de wedergeboorte van de mannelijke god Osiris, vertegenwoordigt het in de nieuwe eon van Horus, de geboorte van het kind Horus (in Griekenland Harpocrates, de god van de stilte).

Na deze openbaring zou Crowley zogezegd het Book of the Law hebben geschreven, entiteiten channelend die zichzelf Nuit, Hadit en Ra Hoor Khuit noemden. De Aeon wordt gekenmerkt door:

- het einde van gevoel van zonde (einde van christelijke moraal, sexuele revolutie), groei van onschuld en onverantwoordelijkheid

- modificatie van seksualiteit (biseksueel / geslachtloos)

- kinderachtig vertrouwen in de vooruitgang, gecombineerd met nachtmerrieachtige angst voor een catastrofe, niet bereid om voorzorgsmaatregelen te nemen

- het mannelijke archetype van de strijder/keizer van de jaren 40 (Hitler, raketwetenschapper Jack Parsons, Mussolini, Howard Hughes, ..), het gekroonde en overwinnende kind. Horus is een kracht van vuur, de planeet Mars, het Romeinse rijk (macht, geweld, energie), met Babalon als tegenkracht (liefde, begrip, Dyonisiaanse vrijheid).

'Overal begint zijn regering vorm te krijgen. Let op het verval van het gevoel van zonde, de groei van onschuld en onverantwoordelijkheid, de vreemde veranderingen van het reproductieve instinct met de neiging biseksueel of epiceen te worden, het kinderlijke vertrouwen in vooruitgang gecombineerd met de nachtmerrie angst voor catastrofes, waartegen we niet bereid zijn om voorzorgsmaatregelen te nemen.
Denk aan de uitbarsting van dictaturen, die alleen mogelijk zijn wanneer morele groei nog in de kinderschoenen staat, en de prevalentie van infantiele sekten zoals het communisme, het fascisme, het pacifisme, de gezondheidskuren, het occultisme in bijna al zijn vormen, religie's die zo sentimenteel zijn dat ze praktisch uitsterven.
Denk aan de populariteit van de bioscoop, de radio, de voetbalpools en gokwedstrijden, alle apparaten om lastige baby's te kalmeren, met geen enkel doel.
Denk aan sport, het kinderachtige enthousiasme en de woede die het opwekt, hele naties verstoord door geschillen tussen jongens.
Denk aan de oorlogen, de gruweldaden die dagelijks plaatsvinden en ons onbewogen en nauwelijks zorgen baren. Wij zijn kinderen.
' -inleiding tot Crowley's Book of the Law

'De nieuwe Aeon van Horus, gebaseerd op de vereniging van de mannelijke en vrouwelijke polariteit, zal het magische gebruik van sperma en extase met zich meebrengen, culminerend in een apotheose van materie, in de realisatie van het oude gnostische idee dat materie niet tweeledig is, maar één met de Geest, gesymboliseerd door de androgyne Baphomet van de Tempeliers en de Illuminati.'

Het nieuws-entertainment-script wordt gepland door Schotse ritus en OTO-vrijmetselaars in periodes van 22 jaar, een zogenaamde docosade. Elke periode van 22 jaar volgt het script van de Tarot, eindigend in een alchemisch huwelijk en de geboorte van een magisch kind of maankind, als symbool van unie van tegenstellingen. Deze 22-jarige periodes 1904-1925, 1926-1947, 1948-1969, 1970-1991, 1992- 2013, 2014-2035, zijn elk ook verbonden met een Tarot-kaart.

Crowley's filosofie diende als blauwdruk voor de door de CIA gecontroleerde counterculture van de jaren 60: Crowley staat op de cover van het Sgt Peppers-album van de Beatles, popularisering van drugsgebruik (meer winst voor de door de CIA gecontroleerde drugshandel), channelings in de door de CIA gecontroleerde New Age-beweging, steeds jongere, androgyne popsterren (Shirley Temple, Michael Jackson, Justin Bieber, ..), celebrity-cultuur waarbij iedereen ervan droomt een ster te zijn (Crowley: 'every man and woman is a star' ).

Horus of Harpocrates maakt het teken van stilte, een positief symbool van spirituele wedergeboorte, luisterend naar de innerlijke stem van stilte, door hen geperverteerd als een sinister symbool van een code van stilte tijdens kindermisbruik. Dit stilte-teken, gebruikt door vrijmetselaars, wordt duizenden keren gebruikt in de popcultuur, dus het wordt ook gebruikt door gecontroleerde oppositie om het te koppelen aan de Illuminati hoax.

Horus is de god van de waarheid, dus deze code van stilte wordt ook vaak gebruikt in de nep-waarheidsbeweging.

Het huwelijk van William en Catherine, gelijkertijd met de zogezegde dood van slechterik Osama, en de geboorte van hun kind George luidde het einde in van de docosade 1992-2013.

het Eindspel


back