21 de Wereld/het Universum

21 de Wereld/het Universum (letter tau 400, 21=3x7, de 777 bliksemflits ) Pad 32 (lente-equinox 3/20) van Yesod naar Malkuth. Pad 32, bij schaken zijn er 32 stuks, 32 zwart, 32 witte vierkanten, voetbal 32 panelen. Element aarde, Saturnus, Neptunus, Pluto. Neerwaarts betekent het pad fysieke geboorte of dagelijks leven, waarbij theorie en spirituele visie in praktijk worden gebracht. Als laatste stap betekent het de kosmische alwetendheid, controle, scheppingskracht. Het Grote Werk is gedaan, de kroon, het einde, het mentale paradijs. Vrouw in een krans met 2 stokken (tegenovergestelde polen). De sjerp in de vorm van een Kaph zou een mannelijke geslachtsdelen verbergen, het nieuwe leven is nog steeds androgyn, ongedifferentieerd. Haar benen vormen een driehoek over een kruis, het alchemisch teken van zwavel.

Opwaarts betekent het fysieke dood (ingewijde wordt tweemaal geboren), start van het Grote Werk, introversie van het zintuiglijke bewustzijn naar het bewustzijn van de diepten van de innerlijke wereld.
Als eerste stap is het eerste pad van inwijding het ontdekken van de poort naar de innerlijke wereld. Het concept van dood / wedergeboorte en regeneratie wordt uitgelegd, opnieuw in ere in inwijdingsrituelen. In de Egyptische Osirische Mysteries wordt Osiris door Set (Saturnus) in stukjes gesneden en moet Isis ze weer in elkaar zetten. De cirkel moet worden gekwadrateerd, de persoonlijkheid moet worden opgesplitst in de vier basiselementen, een pijnlijk oplossingsproces , geregeerd door Saturnus. 

Het Tau-kruis is natuurlijk het christelijke symbool van regeneratie, maar ook het kruis van de 4 elementen, het verdeelt in 4: in de hoeken van de kaart staan ​​de 4 vaste tekens, weerspiegelingen van de 4 heilige wezens in Kether. Het Tau-kruis was gegraveerd op het voorhoofd van elke persoon die werd toegelaten tot de mysteries van Mithras. Toen een koning ingewijd werd in de Egyptische mysteriën, werd de TAU tegen zijn lippen geplaatst. In de Griekse Eleusinische mysteriën werd de regeneratiecyclus verklaard door de mythe van Persephone, de dochter van Demeter (Malkuth, aarde) die door Hades (Pluto) wordt ontvoerd naar de onderwereld / binnenwereld. Hecate, godin van de maan en magie (Yesod) leidt haar tot ze herenigd worden. Persephone ontvoerd naar de onderwereld, Sophia valt in een droomwereld (door de magische spiegel van Yesod de maan), Dorothy gaat naar Oz, Alice gaat naar Wonderland (het konijn houdt een klok vast, symbool van vadertijd Saturnus), Wendy naar Neverland. 1e graad van neofiet, beheersing van het astrale vlak.


Toth deck: Een meisje met armen en benen in de vorm van driehoek en kruis, symbool van zwavel, de dans van Shiva.
Tegelijkertijd de boom afdalen en omhoog klimmen om Kether weer te bereiken, het begin en het einde. Afdaling en terug naar Malkuth (de Tau staat als gateway ook op dwazenkaart). Laatste letter Tav: merk (onderdeel van merkmeester), merk van eigenaar, zegel, stempel, indruk (concept van tv, constante stroom van indrukken), teken, wond, snijwerk, indruk, gekruiste stokken, kruis, code, einde, verlossing. eerste alef, middelste mem, laatste tav ameth: waarheid, het stempel van God.

Voorbeeld: eerste scene in the Imaginarium of Dr. Parnassus.
20 Oordeel Aeon

0 de Dwaas

back