15 de Duivel

15 de Duivel (letter Ayin 70, oog, ook niets leegte, nr 70 volledige manifestatie van 7, Venus). Pad 26 van Tiferet (zon) naar Hod (Mercurius), laatste pad van de donkere nacht van de ziel (strijd tussen ziel -ego), test van het intellect. Steenbok met de verheerlijking van Mars en Saturnus aan zijn donkere zijde, het overwinnen van beperking en taboe, het motto van Satan 'geboren om vrij te zijn', weigering om te dienen, verstoten en verdoemd. Het equivalent voor Ea was Enki, god van de zoete wateren en het intellect, van wijsheid en geneeskunde en de bewaarder van alle geheime en magische kennis van leven en onsterfelijkheid. Gezien als een geit-vis, betrad Enki het land in menselijke verschijning, werd hij dikwijls afgebeeld als een man met rivieren die van hem naar beneden stroomden.

Element aarde, verheugend in materiële genoegens, triomf van materie over geest. De zon om middernacht, het meest kwetsbaar voor duisternis, voor Apophis en Chaos. Kindoffer aan Baal. Lucifer / Prometheus geketend aan de rots. Adam en Eva zijn geketend aan hun lagere verlangens, aan fysieke materie, met hoorns en geil. Ze zijn vrijwillig tot slaaf gemaakt omdat de kettingen om hun hoofd gemakkelijk af te nemen zijn.De cultus van Dyonisus, de geit Pan, de All-begetter. Baphomet van Eliphas Levi, hoorns van de baarmoeder. "De beste truc van de duivel was om ons ervan te overtuigen dat hij niet bestaat", net als het concept van God, is duivel een illusie. 

Het pad is een contactpunt met Tiferet (christus), de mens verdwaalt in zijn concept van God en Christus, ideeën worden kettingen. Mensen zijn zich niet bewust van hun kettingen, hun touwtjes worden getrokken door een poppenspeler. Horus-Set verleidt ons als verlosser, om ons sterker te maken. In Jungiaanse termen is hij The Shadow: alle onderdrukte, onnoemelijke verlangens die op de loer liggen. De duivel houdt een fakkel naar beneden, maakt het teken van letter Shin, vuurenergie (legende van Vulcan / Hephaestus, seksueel vuur in yesod 9). De alchemist moet het vuur van de duivel stelen, zijn vingers op de kachel branden om het verschil tussen goed en kwaad te leren, zijn vlammende zwaard opnieuw proberen te temmen en het hart van Venus te veroveren. Lucifer wordt door God toegestaan ​​om de mens te verleiden. In Dante's Divine Comedy zit Lucifer gevangen in de 9e cirkel in een poel van ijs, huilend omdat hij lijdt. De geinitieerde leert door Christus-lucifer. 1 + 5 = 6 de minnaars, besluiteloosheid die leidt tot de keuze van bewuste liefde, willen Christus kiezen, niet Lucifer, de maagd en niet de hoer. Nee zeggen, genoeg is genoeg. Fosfor, het duivelse element nr 15. , het duivelse element nr 15. 


Toth deck: Pan, de berggeit / god springt van lust. Geiten die worden aangetroffen op kale, hoge plaatsen zoals de Brocken, de hoogste berg van Noord-Duitsland, gebruikt voor Walpurgisnacht (1142m, nr verbonden met de regenboog), die het gladde smalle pad van Daath.Jungles (hart van de aarde) vertegenwoordigt. Set, de ezel-geleide god van de Egyptische woestijnen. Pure wil, zonder resultaat, reden, douane. Hoorns spiraalvormige energie. De vorm van een fallus, doordringende hemel, doordringt het lichaam van Nuit. Extreemheid in alle verschijnselen, hoe weerzinwekkend ook. Toverstaf van de opper-adept met dubbele slangen. Ayin: oog, zien, kijken, weten, schaduw, kleur, bron, fontein, begrijpen, ..

Voorbeeld: Jabba the Hut in Star Wars.

Alex in A Clockwork Orange.
14 Matigheid Kunst

16 de Toren

back