0 de Dwaas


0/22 de Dwaas (1e letter aleph ox) -Pad 11 van Kether naar Chokmah. De dwaas is de kaart van de ziel (geschreven als f, sol => fol), de zon herboren bij overgang van Vissen naar Ram: de held Horus begint zijn reis aan de horizon, Orion (Osiris) en zijn hond Sirius op de rand van een afgrond (Sirius wordt de hondenster genoemd en beschouwd als het goddelijke vrouwelijke, als onze spirituele zon). Aleph: os, constellatie Stier, zilveren poort als toegangspunt van zielen.
Hij leeft in harmonie met zijn dierlijke instincten, zonder verleden maar met een oneindige toekomst, zonder schuldgevoel of schaamte, zonder planning of achterdocht. Hij begint aan de reis van boodschapper Mercurius. Op de Boom des Levens ligt de kaart op Daath (Pluto, Sirius) of Tiferet. Hij draagt ​​een witte roos, als teken van nieuw leven. Ware natuur, innerlijk kind, pure vreugde, optimisme, onschuld, vrijheid, het ei van het leven, verbinding met de bron. Element lucht. Hij heeft de tau-vormige grot verlaten. Hij is de dolende gek met goddelijke wijsheid (hekoya), Dyonisus / Bacchus, Jezus, de clown, de grappenmaker (archetype van het gekke genie in de tijd van Aquarius- Einstein, Hughes, Picasso, ..).


Het getal nul, de magische cirkel, de 0, oneindige mogelijkheid.
Seizoen van de lente, kinderachtig, speels optimisme, onschuld, dingen licht opvattend. Verbonden met Uranus, de planeet van androgynie, onconventionele ideeën, rebellie.
Hij staat op een richel, klaar om eraf te vallen. Het is een sprong in het diepe, risico's nemen. Teken van Ram, Mars het kind.
In negatieve interpretatie symboliseert het een staat van onwetendheid: de dwaas dwaalt de aarde zonder enig idee naar zijn potentieel in zijn tas, achtervolgd door de hond van het alledaagse alledaagse leven, zonder verantwoordelijkheid te nemen, weigert op te groeien, Truman die in illusie leeft.


In het Toth-dek is hij gekleed in het groen van de lente en draagt ​​hij gouden schoenen van de zon. De gier van Maut, de duif van Venus (Mari of Isis) en de heilige klimop van de toegewijden van de groene man. Onder zijn zonnephallus, drie bloemen in één (Kether, Chokmah, Binah). Onder zijn voeten loopt de Nijl (de rivier van zielen) met lotusstelen en een hurkende krokodil (Sebek). Dyonisus met tijger, hoorns van Pan (Robin Hood, Peter Pan, Shrek, ..) Aleph (bevat 2 yods): Os, os / stierkop, ploegschaar, kracht, leider, onderwijs, een kampioen, eeuwige God, begin, stuur hoofd.

Voorbeeld: Dorothy in the Wizard of Oz.

Alle films van Jim Carrey.

 

1 de Tovenaar

back